Do pakowania na rolowych automatach do termoformowania proponujemy Państwu wielowarstwowe folie miękkie o klasycznej budowie Poliamid/Polietylen w przedziale grubości 55 - 200 my. Wielowarstwowa kombinacja poliamidu i polietylenu daje pewność, że zapakowany produkt nie straci swoich walorów smakowych. Zapewnia również przedłużenie trwałości zapakowanych produktów oraz redukcję grubości folii.
Nasze folie charakteryzują się:
niskimi temperaturami zgrzewania i formowania,
doskonałą barierowością na przenikanie gazów, pary wodnej i promieni UV,
dobrą odpornością na uszkodzenia mechaniczne (przebicie i zgniatanie),
doskonałą przezroczystością i połyskiem,
barierą ochronnš przed utratą wilgotności,
Oferowane kombinacje folii mogą być barwione w masie na dowolny kolor.
Folie przykrywkowe mogą być drukowane techniką fleksograficzną powierzchniowo do 8 kolorów oraz międzywarstwowo do 10 kolorów. Jako materiały nośne wykorzystujemy PA/PE, OPA/PE, PET/PE, PETmet/PE,P A/EVOH/PE.
Do pakowania produktów wymagających dłuższego okresu przechowywania proponujemy folie z udziałem superbarierowego EVOH, który zapewnia bardzo niską przepuszczalność gazów.
Do pakowania ryb w zalewie proponujemy folie twarde z amorficznego poliestru o grubościach od 100 - 1500 my. Folie mogą być barwione na dowolny kolor, drukowane lub metalizowane.
Do pakowania ryb wędzonych proponujemy Państwu folie metalizowane typu PETmet/PE w kolorach srebrnym i złotym. Warstwa aluminium znajdująca się w folii znacznie zwiększa jej barierowość i hamuje oksydację tłuszczów oraz promieniowanie UV.
Wszystkie oferowane folie mogą być wyposażone w:
powłokę "antifog" (eliminującą efekt zamglenia)
"peel" (łatwe oddzielanie)
"reclosable" (ponowne zamykanie)
Wszędzie tam, gdzie niezbędne jest zapakowanie produktu zaproponujemy optymalne rozwiązanie.
Oferowane przez PAKMAR folie do pakowania żywności posiadają atesty PZH i certyfikaty bezpieczeństwa B. Są one ponadto zgodne z odpowiednimi Dyrektywami UE oraz normami amerykańskiego FDA